Festival

Peace & Love: ”Nästa vecka brakar vi loss …”

Publicerad: 16 oktober 2012 av Magnus Olsson

Festen i Borlänge är tillbaka. Osäkerhetens skugga som fallit över Peace & Love sedan rapporter om ekonomisk kris dök upp för några veckor sedan är inte längre i fokus. Tidigare idag kom den glädjande nyheten att Peace & Love har löst den ekonomiska situationen. Vi har pratat med presschefen Ronny Mattsson om läget och fokus på nästa års festival. 

Det har varit några intensiva veckor i Borlänge för Peace & Love, nu fortsätter det, men nu är det en festival som ska planeras. Men det är fortfarande en relativt förtegen presschef vi når, Ronny Mattsson understryker att information kommer väldigt snart och att de kommer lägga alla kort på bordet.

Men redan nu på torsdag, 18 oktober, släpper de biljetterna klockan 12.00. Antal eller biljettpris väljer de dock att hålla på ett tag till – först på torsdag får vi se vad prislappen landar på.

Samtidigt som Peace & Love har jobbat med sin ekonomiska situation har FKP Scorpios storsatsning i Norrköping, Bråvallafetsivalen, ångat fram likt en ångvalt – och kan redan i början av oktober skryta med tre huvudakter; Rammstein, Green Day och Avicii. Men det dröjer inte länge förrän Peace & Love presenterar sina första namn.

-Vi ser det inte riktigt som att vi kontrar, vi kommer att släppa ett gäng artister av olika storlek inom kort. Nästa vecka brakar vi loss med några akter som kommer vara intressanta för en del, säger Ronny Mattsson.

Men några namn avslöjar han inte ännu. Just nu ryktas det dock om Queens Of The Stone Age – och det återstår att se om de återfinns bland de första namnen som Peace & Love presenterar nästa vecka. Redan på måndag nästa vecka utlovar de att avslöja några av sina planer för Peace & Love 2013.

Många är tveksamma till att det finns plats för två stora festivaler samtidigt, hur ser du på den saken?

-Peace & Love är idag en väletablerad festival som blivit en stor och svinkul mötesplats kombinerad med en stor helhetsupplevelse. Vi tror och hoppas att fler vill uppleva detta även 2013.

Att festivaler drabbas av ekonomisk turbulens är dock ingen direkt nyhet. Såväl Arvika som Hultsfred har varit där och vänt. Vad kommer ni göra annorlunda?

-Företag är uppbyggda på olika sätt och det går inte att jämföra så. Vi jobbar med vår egen ekonomistyrning framöver och fokuserar inför 2013 på festivalen. Vi stoppar våra övriga kringprojekt, fullt fräs på festivalen alltså.