Festival

Popaganda tar paus 2019

Publicerad: 12 april 2019 av Rikard Berg

Festivalen lovar att komma tillbaka 2020.

Det många redan befarat visar sig vara sant – det blir ingen Popaganda 2019. Festivalen som arrangerats vid Eriksdalsbadet i Stockholm de senaste tio åren och vid Universitetet dessförinnan tar en paus. Ingen specifik anledning nämns, mer än att det inte går att få ihop det i år.

Popaganda förtydligar att föreningen som ligger bakom festivalen inte har gått i konkurs. Det innebär först och främst att de lovar att det ska bli en festival nästa år. Dessutom fortsätter de att arrangera sin parkfestival på Djurgården, där nästa upplaga blir under sommaren 2019. Utöver det kommer dessutom diverse klubbar under Popagandas regi att bli av under året som kommer.

Bokningssamarbetet med Luger fortsätter även inför 2020. Popaganda ser nu det här uppehållet som en chans att ”se över sin position på festivalkartan och vilka möjligheter det finns att ta tillvara på”, enligt ett pressmeddelande.

– Det är jättetråkigt att inte göra en festival i år, men vi ser att det är rätt beslut för att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa år. Vi vill ha långsiktighet i Popaganda och det tror vi byggs genom att ibland ta tuffa beslut. Nu får vi chansen att fokusera på kreativitet och vad vi kan förbättra och förstärka framåt så att vi till nästa år kan göra vår bästa festival någonsin, säger Popagandas projektledare Elin Nilsson.

Genom åren har Popaganda kunnat stoltsera med bokningar som Arcade Fire, The xx, FKA twigs, Belle & Sebastian och Håkan Hellström.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 201 [name] => Popaganda [slug] => popaganda [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 202 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 174 [filter] => raw ) )