Ny musik

PREMIÄR: Arre! Arre! – ”I Feel It All”

Publicerad: 5 februari 2019 av Nikolas Berndt

Andra singeln från kommande skivan bevisar ännu en gång varför Arre! Arre! är en av Sveriges mest övertygande punkakter.

Malmös stoltheter Arre! Arre! inledde året med att proklamera att de äntligen är tillbaka. Albumet Tell Me All About Them som följer upp 2015 års hyllade debut A.T.T.A.C.K. landar den 15 mars. Första släppet kom i formen av Anthem, ett ångvält till låt som var en hyllning till bandet själva och systerskap i allmänhet. Och nu med sin andra singeln cementerar de ännu en gång varför de är en av Sveriges mest spännande punkband.

Precis som på Anthem är I Feel It All renodlad lycka sammanblandad med ilska – kvartetten är lika hyllande som protesterande i sin musik, och det är just däri som Arre! Arre! lyckas förmedla en sådan övertygande punk. Bakom de fuzziga gitarrerna, den skräniga sången och koklockan (!) pulserar en sådan empatisk medmänsklighet, vilken redan de första textraderna vittnar om: “There is nothing that you can do to me / That already hasn’t been done to us”. Ännu en gång bevisar bandet det enormt akuta i världen, och hur musiken kan vara det största fingret till alla som försöker hävda motsatsen.

Arre! Arre! spelar även live i Stockholm den 9 februari på Debaser, och intar Plan B i Malmö den 27 april.

Tell Me All About Them släpps den 15 mars via PNKSLM Recordings.