Ny musik

PREMIÄR: Ebbot Lundberg – ”Royals” (Lorde-cover)

Publicerad: 17 augusti 2017 av Magnus Olsson

Gör oväntat nog en cover på Lorde. 

Rockpionjären Ebbot Lundberg ger sig på popundret Lorde och hennes megahit Royals från 2013 – tillsammans med sitt band The Indigo Children skapar de en oemotståndlig värme som går att finna både i eget namn och som The Soundtrack of Our Lives. Det är ingen stökig historia, snarare en välregisserade rockversion som fyller ut den ganska minimalistiska kostymen som originalet besitter. Saken blir inte direkt sämre av att Ebbots röst är som en flaska vin och bara blir bättre med åren – hesheten är på topp.

Jag hade egentligen ingen tanke på att släppa en cover. Men sen hörde jag den här låten som ju i princip är en acapella med en superstark melodi och lysande text. Det är inte så vanligt att höra en sån här låt på radio, så jag föll för den direkt. Sen började jag fundera på hur den skulle låta med ackord och ett fullt arr. Så jag spelade in den inför mitt senaste album ”For The Ages To Come”. Först så tänkte jag att det skulle bli en b-sida till en av singlarna från albumet. Men sen insåg jag att den helt enkelt var för stark för det, så nu släpper jag den som en helt egen singel – som ett första steg mot mitt nästa album som kommer i början av 2018. Jag tycker den blev rätt skön. Och vad jag har hört så gillar Lorde den också. – Ebbot Lundberg

Royals är den första singeln från Ebbots kommande album tillika uppföljaren till For the Ages to Come.

 

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2108 [name] => Ebbot [slug] => ebbot [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2109 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 7 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 1580 [name] => Lorde [slug] => lorde [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1581 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 35 [filter] => raw ) )