Ny musik

PREMIÄR: Grapell – ”Money”

Publicerad: 8 november 2018 av John Jonsén

Duon fortsätter att imponera med en cocktail av genrer.

Det är nästan omöjligt att nåla fast en genre som beskriver Grapell med rättvisa. För silkeslent och intimt för att enbart vara pop, för mycket fuzz för att vara soul och för avslappnat för att vara rock. Men oavsett vad receptet på duons musik är så smakar det framgång, inte minst när de översvämmats av hyllningar från världens alla håll och kanter – och av Taylor Swift.

I december följer Grapell upp sitt debutalbum Crier från förra året, och på singeln Money hörs det att duon redan hunnit utvecklats. De har plockat några av albumets mest finstilta R&B-ögonblick, slagit ihop det med lite americana och fuserat de två genrerna så väl att gränserna till dem slutat synas, med ett slutresultat som skulle kunna bli det musikaliska kärleksbarnet mellan (Sandy) Alex G och Sarah Klang. Sånginsatsen på Money är dessutom lika betongstabil som alltid förr, med små pricksäkra falsettmelodier som stämningshöjare. Den lättsamma stämningen som omger låten är ingenting outforskat för Grapell, och det märks. Duon har blivit experter på sensualitet i atmosfärisk tappning, och Money är inget undantag.

Money är tagen från EP:n Sucker släpps den 7 december via Strangers Candy.

 

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1595 [name] => Grapell [slug] => grapell [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1596 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )