Ny musik

PREMIÄR: Kallblod – ”Bone & Cream”

Publicerad: 12 september 2018 av John Jonsén

Anonym popduo debuterar med actionpackad musikvideo.

”Ni vill veta vad vi heter, hur gamla vi är och var vi kommer ifrån. Kommer svaret på dessa frågor förbättra er förståelse för vad vi gör? Våra individuella historier är inte intressanta.” Det hävdar duon Kallblod, bestående av medlemmarna Raspberry Mozart och Runaway 2K. ”Vi representeras hellre av vår musik, den är friare än vi någonsin kommer vara”, konstaterar duon. Oavsett hur djupt en gräver om dem har de lyckats hålla sitt förflutna vattentätt, och vi lämnas med ett enormt frågetecken och en hunger att veta mer. Med sina fågelkraniebeprydda skallar så skapar Kallblod en britpopskänsla på debutsingeln Bone & Cream, mer åt det otyglade och experimenterande hållet som The Stone Roses och Primal Scream gjort sig kända för. Det är oerhört spännande att bevittna födelsen av ett anonymiserat band som gör någonting utmanande i popspektrumet, men som dessutom försöker skapa musik i sin mest råa och naturliga form – utan förutsättningar och en hype i ryggen. Det som ofta känns så forcerat i band klädda i mystik gör sig okonstlat vackert på Bone & Cream, och ännu bättre blir det av tanken att nästa släpp kan låta precis hur som helst. Fortsätter de på britpopspåret? Eller var detta bara ett smakprov på någonting totalt världsomvälvande? Det återstår att se.

I samband med singelsläppet släpps också en musikvideo, som har anmärkningsvärt högt produktionsvärde, även om det passar så väl till låtens tematik att det först inte ens känns av. Klart att det ska skjutas lite automatvapen! Givetvis ska någon av medlemmarna bli gravid! Varför inte hyra bröllopsklänning och dansa mitt i centrum? Det är så simpelt, men ändå så underbart iögonfallande. Ett optimalt och fascinerande komplement till en lika fascinerande duo.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2877 [name] => Kallblod [slug] => kallblod [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2878 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )