Ny musik

PREMIÄR: No Suits in Miami – ”Would You Remember Someone You Cared About?”

Publicerad: 24 februari 2019 av John Jonsén

Fortsätter imponera efter förra årets succésingel.

Det fanns flera låtar som tog en med storm under 2018, men det var få som gjorde det med samma överväldigande kraft som No Suits in Miami gjorde med Plain Sight. Visserligen har Lundabandet visat tydliga tecken på potential sedan långt innan med låtar som Schade och Althea – Plain Sight var däremot av en helt annan klass. I vår intervju med bandet nämndes snabbt att en fullängdsskiva var planerad, och till våren får den äntligen se dagsljus.

Första singeln Would You Remember Someone You Cared About? är utan tvekan av samma kaliber som innan, om inte ännu högre. Emo-flörtarna finns fortfarande i välbehåll, och hörs tydligt i de drömska refrängerna. De balanserar på en pricksäker linje mellan sina Alvvays– och Turnover-influenser, och skapar någonting lika lättåtkomligt som lättbegärligt. Enligt bandet själva är det en ”dagdrömmande indiepoplåt som får en att vilja åka sparkcykel på lätt snötäckta vägar en solig vinterdag i Laholm” – något som stämmer in oerhört väl. Med en låt som Would You Remember Someone You Cared About? kommer de fortsätta charma fler och fler drömpop- och emofantaster, långt bortom Sverige.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2847 [name] => No Suits in Miami [slug] => no-suits-in-miami [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2848 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )