Nyhet

PREMIÄR: Norra Reviret – ”Sista gången”

Publicerad: 17 april 2018 av John Jonsén

Norrbottensbandet värmer upp inför sitt första släpp.

Det säger en del om ett band som har lyckats skriva ”årets låt i alla kategorier” enligt Mattias Alkberg och som ändå har magi kvar för att överträffa sig själva, utan att ens ha gjort ett enda större släpp. Nu är det snart EP-säsong för naturkraften Norra Reviret, och de goda buden kommer nästan exakt ett år efter förra singeln Vår eld. Först ut från släppet är Sista gången – en bitterljuv och antemisk separationslåt i den högkvalitativa postpunkens tecken. Versernas basgång är stabila nog att bygga höghuskomplex på, gitarrernas lekfullhet är så charmigt fyllda med liv och refrängernas små körer hittar snabbt en liten hjärnrynka att husera permanent i. Sista gången är allt vi önskat av Norra Reviret, och lite till.

Frontpersonen Janinne Sandström Oja (även från Könsförrädare) beskriver låten som följande:

’Sista gången’ handlar om att känna sig ensam i en relation, att vara den som vill mer och ger mer. Om att det inte finns några garantier oavsett hur fin kemi man har med någon, att allt alltid kan ta slut.

Sista gången är tagen från EP:n Driver, som släpps i höst via BD-pop.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2309 [name] => Norra Reviret [slug] => norra-reviret [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2310 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )