Ny musik

PREMIÄR: Paradisäppelvägen – ”Sanningen”

Publicerad: 14 mars 2019 av John Jonsén

Mer psykrock än folkrock på kommande singeln. 

För några veckor sedan gav Paradisäppelvägen ut ledsingeln Du får inte se mig såhär ifrån sitt debutalbum Den som skriker högst, och presenterade en lugn och stillsamt vemodig version av sig själva. En klassisk folkrocklåt, som de själva dessutom vill betitla sig som. Nu när bandet delar med sig av nästa smakprov, så är det som att lyssna på den totala motsatsen.

Sanningen är ett drömskt och psykrockskryddat kraftpaket, med energin på högre växel än vad de någonsin haft innan. Bland de glittrande syntarna i låtens verser och de mysigt funkiga gitarrerna så förs tankarna till band som Amason och Melby, hellre än Paradisäppelvägens självutnämnda inspirationer som bland annat Fleet Foxes. Det är uppfriskande att bevittna bandets kliv utanför sin folkrock-comfort zone, och lika glädjande att de klarar av det galant.

Den som skriker högst släpps 12 april, och släppet firas med en spelning på Aftonstjärnan i Göteborg.

Bandet hälsar med en kommentar om Sanningen:

Den behandlar temat ärlighet och handlar väl egentligen om att det alltid finns två sidor av ett mynt och att det därför är svårt att säga vem som har rätt eller fel i en konflikt. Båda känner ju vad dom känner och upplever vad dom upplever. Att man hellre beskyller varandra för att ljuga istället för att lyssna in varandra. Albumets titel kommer från en fras i låten.