Ny musik

PREMIÄR: Réa Réa – Seaweed EP

Publicerad: 18 maj 2019 av Hugo Gerlach

Smyglyssna på houseproducentens nya EP.

Stockholmsbaserade houseproducenten Réa Réa har trots sitt nyliga antåg snabbt etablerat sig som en av stadens mest intressanta namn. Resident på klubben OkiDoki, uppvärmningsgig för både Paul och Fritz Kalkbrenner och återkommande spelningar på Stockholms klubbar och barer. I höstas landade hennes första produktioner i form av EP:n Phuket/Ngu Kapa på egna skivbolaget Tek No Tajm, och nu följer hon upp det med en trespårs-EP.

Seaweed EP är, likt Phuket, en riktigt solblekt historia. Öppnande Polyps har ett stillsamt, rullande tempo med lena hi-hats och fina breaks, där spårets röstsamplingar skänker den en drömsk aura som är lätt att försvinna i. Rytmerna flyttas in i förgrunden, utan att för den sakens skull tumma på det atmosfäriska. Titelspåret har ett högre tempo och ett klassiskt 4/4-beat, som omges av enkla syntmelodier och luftiga pads vilka kontrasteras mot mjukt puttrande acid. Drivet är konstant och målmedvetet, att lyssna på spåret är som att snorkla i klart vatten och studera havets livliga rörelser runt sig – där det är lätt att fastna för länge innan det är dags för nästa andetag.

Avslutande Happy? tar ned tempot igen, vi är nu uppe ur vattnet och slappnar av strax ovanför vattenbrynet med valfri söt drink i handen. Det är en dag mitt i semestern och vi har äntligen landat i det lugnande lunket som ledighet innebär. Vill vi så kan vi svalka fötterna. Det fläktar lite, men brisen är härligt ljum. Klart vi är nöjda. Seaweed EP bjuder in till drömmar om sommar och semester, och sluter en ögonen när majsolen värmer i ansiktet är det lätt att transporteras till varmare breddgrader.

Igår värmde Réa Réa upp för ingen mindre än Kerri Chandler, och idag lördag har hon releasefest för EP:n på OFF Opera. Senare i månaden står hon för musiken på Slakthusets takbar. Seaweed EP släpps imorgon söndag, men går att lyssna på redan nu nedan.