Ny musik

PREMIÄR: Silverkulten – ”Jubileum EP”

Publicerad: 28 mars 2019 av John Jonsén

Mer tyngd och mörker i bandets nästa släpp.

Förutom att Silverkulten har varit ett av de bättre banden inom svensk punk och postpunk senaste åren, så kan de nu även titulera sig om ett av de mest hårt arbetande banden i Sverige. Inte ens ett år efter att det kritikerrosade debutalbumet Uppbrott & förälskelse släpptes så är de nu tillbaka med nytt material, och med en viss musikalisk förändring.

På EP:n betitlad Jubileum så utforskar Silverkulten ett mycket mer mörk och intensiv sida av sig själva, framför allt på den blytunga ledsingeln En andra chans, som även välsignats med en fantastisk musikvideo. Bandets sångare Vilhelm Thunberg har funnit en ny musikalisk persona i korsningen av Nick Cave och Thåström, som klär honom extremt väl. Under Om det som var och sista spåret Mardröm så reflekteras en mycket mer postpunkig sida av bandet, som kontrasteras av det familjära titelspåret med sina The Vicious-och Svart katt-kvalitéer, och som tillsammans bildar en helhetskänsla av släppet. Med dessa fyra låtar skriver Silverkulten ett nytt kapitel i sin diskografi, och som känns både mer naturlig och skräddarsydd för hur de egentligen vill låta.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1849 [name] => Silverkulten [slug] => silverkulten [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1850 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )