Ny musik

PREMIÄR: Spice Boys – ”Think About You a Lot” feat. Boys

Publicerad: 21 mars 2019 av Nikolas Berndt

Andra singeln från sista släppet någonsin.

Förra året, kort efter att Umeåbaserade Spice Boys släppte sin hyllade debutskiva Glade, meddelade bandet att de skulle splittras. Spola fram ett år – alltså, till några veckor sedan – och bandet, trots att de fortfarande är splittrade, utannonserar ett nytt album! Tur i oturen, så att säga. Avskedsalbumet Speed 2 består av låtar som bandet påbörjade efter debuten och som de trots allt ville slutföra. Resultatet landar den 29 mars, och dagen efter spelar de sin sista spelning.

Likt första singelsläppet har det garage-rockiga soundet nu transcenderats till en annan dimension. Och precis som på debuten, visar Spice Boys att genrebenämningar endast existerar för att fullständigt sprängas. Andra singeln från Speed 2 går vid namnet Think About You a Lot, gästas av Nora Karlsson från Boys och är ännu ett tecken på att bandet fortfarande hade och har så mycket kvar att ge (vågar vi hoppas?). Det vi hittills hört är ett långt steg från Glade, dock råder det ingen tvekan om saken att det ändå rör sig om Spice Boys. Energin är fortfarande där, men den siktar mot dimmiga skyar i stället för till moshpiten. Lekfullheten blomstrar i syntarna, tyngden upplevs i det genuint känslosamma och bandets originalitet pulserar i varje sekund. Det som gör Think About You a Lot så förbaskat bra är hur simpel den är. Titeln blir ett mantra, ett slagord, ett farväl, en kärleksförklaring, men framförallt en löjligt catchig hook. Det hela är nästan bitterljuvt, likaså faktumet att låten är så bra och att bandet slutar i vad som känns vara en toppform. Men igen, det är nog mest våra förväntningar om hur saker och ting borde vara som är det egentliga felet – i Spice Boys händer känns det mer än rätt. Vilket farväl det kommer att bli, ändå.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1490 [name] => Spice Boys [slug] => spice-boys [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1491 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 8 [filter] => raw ) )