Ny musik

PREMIÄR: Steve Buscemi’s Dreamy Eyes – ”Change of Heart”

Publicerad: 25 juli 2019 av Johanna Eliasson

Change of Heart tänder gnistan i bröstet.

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes har i många sammanhang beskrivits som lovande – det ligger en viss energi och gror i all den musik de hittills har släppt. Ofta känns den hoppfull, oavsett hur mörka de musikaliska dragen ibland ter sig. Varje spår får ge utlopp för ett humör eller en mindre personlig tragedi och känslorna känns fortfarande råa i inspelningarna.

Ett och ett halvt år har gått sedan vi senast hörde av bandet. Då var det med debuterande EP:n Four Waters, och i dag har vi premiär för den så kallade återkomsten Change of Heart, som annars släpps i morgon. Bara titeln sätter allt på spel, och de olika styckena iscensätter en frustrerad uppgörelse. Siri Sjöberg på sång, synt och textförfattande berättar: ”Låten skrevs under förra vintern och var och en får själv tolka texten, men den handlar definitivt om svensk politik.”

Musiken luras dock lite. Förutom melankoliska och mörkare svängar finns på Change of Heart också eufori invävt i svävande gitarrer och sång. Crescendot som växer fram ger gåshud och fyller en med kraft. Och där har vi det, än en gång. Vilket ämne Steve Buchemi’s Dreamy Eyes än tar upp så omvandlar de det till energi.

Lyssna på Change of Heart här nedanför. Låten är den första singeln till bandets debutalbum, som ska släppas i början av 2020 på ett ännu obestämt datum.

Fånga Steve Buscemi’s Dreamy Eyes live i sommar:

27 juli – Rama Lama Records treårsfest, Stockholms skärgård
1 augusti – Rotundan, Halmstad
2 augusti – Grand, Malmö
3 augusti – Nomad, Stockholm

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1514 [name] => Steve Buscemi's Dreamy Eyes [slug] => steve-buscemis-dreamy-eyes [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1515 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 10 [filter] => raw ) )