Ny musik

PREMIÄR: Steve Buscemi’s Dreamy Eyes – ”Dreaming of You”

Publicerad: 27 mars 2017 av John Jonsén

Med en mjuk och luftig singel lever bandet upp till sin egen segertågsdiskografi.

På den tiden som Steve Buscemi’s Dreamy Eyes inte ännu hade frälst oss med fullpoängaren Closer eller blivit clickbait-material berättade sångerskan/keyboardisten Siri Sjöberg att hon hade en ödmjuk dröm för bandet – att få ”mer än ett streck på Spotify”. Även om det måttet på framgång har pensionerats känns det ändå som att det sexsiffriga antalet lyssningar som två av låtarna besitter talar för sig själva – de är långt, långt förbi den drömmen. Speciellt när internationella tidningar som Billboard hjälper till att boosta deras lyssnarskara.

I dag släpper indiekvartetten sin fjärde singel döpt till Dreaming of You och förtjänar ingen mindre framgång än sina drömska och fantastiska föregångare. I samma anda som under Call Out fortsätter de att romantisera 80-talet med sina huvuden högt svävande uppe bland mjuka gitarrmelodier och eterisk sång, men har alltid stadiga fötter på jorden med trumkompets energiska insats. För de lyckligt lottade som har sett Steve Buscemi’s Dreamy Eyes på scen innan kommer med största sannolikhet att känna igen den drömska singeln, eftersom den har funnits i bandets repertoar sedan bandets första dagar, men också för att den har hunnit bli något av en livefavorit – med all rätt. Alla som har råkat missa dem har chans att uppleva Dreaming of You både i Stockholm på torsdag under låtens releasekalas, eller under sista dagen av Umeå Open i helgen.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1514 [name] => Steve Buscemi's Dreamy Eyes [slug] => steve-buscemis-dreamy-eyes [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1515 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 10 [filter] => raw ) )