Ny musik

PREMIÄR: Terra – ”Levande”

Publicerad: 23 maj 2018 av Magnus Olsson

Göteborgsbandet är tillbaka.

Med den göteborgska titeln Terrarism släppte den här kvartetten ett sylvasst rockalbum, med tydliga punkreferenser, år 2016. På ledmotiven Svarta lådan och Här kommer natten gjorde de effektfulla indieanthems som borde lyft fler tak än Pusterviks. Nu är de tillbaka med samma furiösa gitarrer, med ett tonfall som vi saknat sedan Kristian Anttilas rivigaste dagar och en direkthet – trots att Levande är en betydligt mer introvert process än sina föregångare. Och visst finns det band som plockar upp stafettpinnen efter det musikarv som Göteborg ståtar med, Terra står verkligen inte och stampar på en utstakad väg. I själva verket tänder de nya facklor i likhet med en viss Robert Hurula.

Nya låten släpps i morgon, fredag på Welfare Records och är producerad av Alexander Bergil och Kevin Andersson som senast jobbat med stjärnskottet Sarah Klang.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1111 [name] => Terra [slug] => terra [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1112 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 5 [filter] => raw ) )