Ny musik

PREMIÄR: Terra – ”Svarta lådan”

Publicerad: 22 mars 2016 av Magnus Olsson

Dagens käftsmäll.

Göteborg fortsätter att gå i frontlinjen för nervig pop- och punkmusik. Ur askorna av Ram Di Dam har Terra bildats. Och resultatet är en smältdegel av punk och pop som fungerar som dansgolvsvältare. Efter att ha bekantat oss med Del III tidigare i år, kan vi konstatera att punkiga pophits fortsättningsvis kommer tonsätta det här året. Svarta lådan spritter som en galning i samma anda som Hurula och Masshysteri. Det är alarmerande skrika-med-punk som får oss att välja knyta näven mot skyn på en sketen tisdag. Och det känns jävligt befriande med band som gör hits av det här slaget, för det smattrar i sann Hüsker Dü-anda från första ackordet på den här ångvälten.

Svarta lådan är det första smakprovet från den kommande fullängdaren Terrarism som släpps 27 maj på Welfare Sounds & Records.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1111 [name] => Terra [slug] => terra [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1112 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 5 [filter] => raw ) )