Ny musik

PREMIÄR: Tigerbukten – ”Måne till måne”

Publicerad: 6 december 2018 av John Jonsén

Återvänder med en oväntad, men välkommen förändring.

Alla de som förälskade sig i Formel 1-poppen som Tigerbukten gjorde succé med under förra året har en viss omställning framför sig. Både Tuff kärlek och Attila är mer än bevis nog för att bandet har vad som krävs för att skriva högkvalitativ poppig punk med sylvassa gitarrslingor, men Göteborgstrion verkar vilja utmana sig själva hellre än att vila lugnt på gamla meriter. Första singeln Måne till måne från bandets kommande debutalbum påminner starkt om klassisk heartland-rock á Bob Seger och Tom Petty, men rötterna hörs i det typiskt svenska när de eleganta ackordföljderna rivs av. Jonathan Winblad von Walters karakteristiska sångröst gör sig fulländad i den klassiska rocken, men det effektiva gitarrsolot i slutet av låten övertygar om att Tigerbukten varken behöver spela snabbt eller punkigt för att glänsa.

Bandet hälsar med en kommentar om Måne till måne:

Måne till måne handlar inte om att växa upp, utan om att bli vuxen på riktigt. Hur man efter år av felsteg och tåtrampande faktiskt kan förvandlas till ett riktigt livsproffs. Den går dessutom att dansa styrdans till.

När vi spelade in så satt den direkt. Sen gled vår mest vuxna vän Anders Teglund in och la värsta svängpianot på första tagningen. Stämningen var nästan frireligiös. Vi skrattade och mådde bra utan att ens skämmas för det, och det händer ju nästan aldrig.

Sån är låten.