Ny musik

PREMIÄR: varärdu – ”bli kär”

Publicerad: 2 maj 2019 av Magnus Olsson

Random Bastards-producent debuterar. 

Simon Lundgren är ingen nykomling även om han nu solodebuterar. I det nionde släppet under kollektivet Random Bastards egna högtid Storspovsmånad, avtäcker han den lekfulla singeln bli kär under sitt artistnamn varärdu

Det är en otroligt lekfull och somrig ljudbild som presenteras, lite som en första sommarkväll. Det är kanske fel att kalla den laidback, för den här kommer förmodligen höras på en och annan takterass, likt mysproducenten HNNY. Ett musikaliskt guldkorn som med olika lager tar oss ett steg närmre värmen. På debutsingeln bli kär väljer han också att sampla en fras ur filmen Fucking Åmål, kanske symboliserar det den ångest han också använt i sitt eget skapande.

 – Alla har ju sina problem i livet, mina är oro och ångest. Känslor som är fullkomligt omotiverade men ändå uppätande. När jag till slut sökte den hjälp jag behövde så var det som om någon drog undan ett skynke och jag såg – Men! Här är jag ju! Det här är ju jag och jag är ju kul och bra och sånt och har massa fantastiska människor omkring mig! Låten låter typ exakt som den känslan kändes. Den skrevs däremot under en väldigt jobbig tid innan detta, så det var som om jag fanns där långt inne i ett skal och ville ut, antar jag, hälsar Simon.