Ny musik

PREMIÄR: Västerbron – ”Nya Sverige”

Publicerad: 1 november 2018 av John Jonsén

Stockholmsbandet bjuder på vinterns bästa värmekälla.

Om någon hade några tvivel kring att Västerbron inte skulle lyckas skriva ett av Sveriges bästa album i år, så kan ni sluta oroa er. Första singeln Döda vinklar var visserligen en bra fingervisning för bandets kapacitet, men det är inte ens i närheten av Nya Sverige. Det här är Västerbron i sitt allra största esse.

Den dansanta indieenergin är uppskruvad till 110%, gitarrmelodierna är så knivskarpa men ändå så visselvänliga och texterna är mer allsångsvänliga än någonsin förr. Allting som har gjort bandet så älskvärt ända sedan de debuterade med Idiotologi har de lyckats finslipa, raffinera och koka ner till en indiebanger utan dess like. Den är ett lyckorus och en protest på samma gång. Precis som Västerbron skriver i den käftsmällsaktiga refrängen så kanske Nya Sverige har blivit kallare, men det finns få låtar som kommer värma ens hjärta såhär mycket.

Nya Sverige är tagen från albumet Flyktbeteendevetenskap, som släpps 16 november via Startracks.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1126 [name] => Västerbron [slug] => vasterbron [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1127 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 4 [filter] => raw ) )