Ny musik

PREMIÄR: YANUARI – ”Way Out West” / ”Karaoke”

Publicerad: 28 mars 2019 av Nikolas Berndt

Imponerar med ett dubbelsläpp.

Ett av de senaste namnen på den svenska hiphop-scenen går vid namnet YANUARI som i slutet av förra året debuterade med fuckar med dig. Kort därefter släpptes andra singeln Belvedere. I båda fall har mottagandet varit löjligt bra. Gruppen, bestående av Leo Skywell, Viktor Lindvall och Elias Aguirre, inledde 2019 med att redan ha satt sig själv på kartan.

YANUARIs nästa släpp är dubbbelsingeln Way Out West / Karaoke, vilka du kan lyssna på nedan. Om Belvedere visade en lugnare och mer melodiös sida av YANUARI – i kontrast till fuckar med digs skoningslösa attityd – tar dubbelsläppet båda av dessa sidor till sina extremer. Way Out West är och framförs som en självklar banger. Den ständigt engagerande texten spottas över ett minst lika engagerande och levande beat. B-sidan Karaoke (mixad och mastrad av ingen annan än Kristian Anttila) är dock nästan ännu mer imponerande i hur väl YANUARI lyckas behandla en mer melankoliska sidan av sig själva – vid sidan av slicka bars, driver en skimrande gitarr-loop fram en av vårens mer sexiga låtar. Det är ett spår där gruppens tidigare erfarenheter inom pop och indiepop-världen skiner igenom – finkänslan för organiska detaljer i produktionen, de konstant engagerande melodierna och örat för hur varje ljud kan maximeras på bästa sitt sätt. Ännu en gång utmanar de ribban med sin produktion, och i båda fall levereras låtarna med självsäkerhet och självkänsla. I sin helhet är det ett släpp som cementerar varför YANUARI är en grupp att hålla utkik för just nu.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2959 [name] => YANUARI [slug] => yanuari [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2960 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )