Nyhet

Princess Nokias ”1992 Deluxe” finns nu på Spotify

Publicerad: 8 september 2017 av Freja Wehrling

Äntligen har rap-artistens debutalbum släppts på streamingtjänsten. 

Princess Nokia är faktiskt en av världens intressantaste rap-artister just nu. På samma gång som hon inkorporerar Bronx i sin konst får hon med sig filosofiska verk, seriereferenser och allehanda populärkultur. Att se intervjuer med henne är som att få uppenbarelse på uppenbarelse. Destiny Frasqueri har växt upp i ett flertal marginaliserade folkgrupper och använder nu detta både som sin styrka och stoft till sina låtar. I sina musikvideos går hon från att förklara sig själv som tomboy och häxa till en southern beauty. Även om det är en ständigt förändrande estetik som hon rör sig bland är det tydligt att allt hon gör kommer från djupt inombords.

Debutalbumet 1992 kom ut redan 2016, men endast enstaka singlar har släppts på Spotify. Nu har albumet äntligen släppts på musikplattformen och dessutom som en deluxeversion. Lyssna och försvinn in i det universum som är Frasqueris.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2062 [name] => Princess Nokia [slug] => princess-nokia [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2063 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 8 [filter] => raw ) )