Festival

Putte i Parken byter datum

Publicerad: 7 oktober 2010 av Magnus Olsson

Putte i Parken meddelade för dryga månaden sedan om sin storsatsning inför 2011, nu är det klart med en datumflytt för festivalen. Tidigare har man drabbat samman med Emmabodafestivalen och Storsjöyran, det är det slut på, när man tidigare lägger festivalen tre veckor. Datymet för 2011 års festival blir således 6-9 juli, men redan den 5:e juli lovas det en rejäl förfest.

Man tar därmed Hultsfreds gamla datum, och krockar med Getaway Rock och Rockweekend om de kommer gå samma helg som 2010. Dock kommer det inte innebära någon förlust då man inte direkt konkurrerar om samma publik.

Flytten beror främst på att möjligheten att boka bättre artister, och mer utländskt.

– Vi ser det här som en möjlighet att kunna boka fler och större internationella namn till Putte i Parken och därmed kunna erbjuda en ännu mer högklassig festival sommaren 2011, säger Niclas Lagerstam.

Det stämmer helt klart, nu kommer festivalen gå samma helg som de brittiska festivalerna T in the Park och Oxegen. Två festivaler som lockar över 70 000 besökare vardera. I och med att Putte i Parken ligger mer i veckan precis som Hultsfred, finns det därför goda utsikter att komma åt ett par heta akter, så nästa år, lär onsdagen alltså första dagen bjuda på det bästa startfältet ur ett internationellt perspektiv. Dock gäller det att festivalen ligger på direkt från början, när det gäller de utländska artisterna, den svenska mellanmjölken åker mer än gärna förbi ändå.

Samtidigt kan de fånga upp de artister som Peace & Love inte lyckats roffa åt sig från Roskildes line up, när de ligger i så pass nära anslutning. Nu återstår det dock att se om Arvikafestivalen väljer att ligga kvar kring mitten av juli, alltså helgen efter. Det här kan ju komma att skapa en mättnadseffekt hos den värmländska publiken. Arvika skulle dock kunna byta till mitten av juni, antingen skolavslutnings helgen dvs. Hultsfreds gamla dagar, eller lägga sig samtidigt som Göteborg drabbar samman av de tre festivalerna ( West Coast Riot, Metaltown, och Pier Pressure) det tredje alternativet om man inte väljer att ligga kvar på samma datum vore att lägga sig en en vecka senare.

Foto: Jimmy Håkansson