Festival

Putte i Parken har släppt sin lineup – endast kvinnliga akter

Publicerad: 26 juni 2018 av Magnus Olsson

Stockholmsupplagan blir all female.

Den ambulerande festivalen Putte i Parken har redan presenterat sina första artister för upplagorna i Karlstad och Leksand. Nu är det dags för Stockholmsupplagan att avtäcka affischen och då väljer arrangörerna att endast boka kvinnliga akter.

– Vi vill boka jämställt gällande alla våra festivaler. Vi har nått målet i Karlstad så det är bra. Vi har absolut inte nått det i Leksand och därför jämnar vi ut totalen i och med att vi bara bokar kvinnliga artister i Stockholm. Vi vill försöka ta vårt ansvar som arrangör för en jämställd scen helt enkelt, och vi är enormt glada över den här grymma line-upen vi fått till i Stockholm, säger Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.

Bland de klara artisterna återfinns: Ängie, Lilla Namo, Dotter, Esther Vallee, Shirin, Joy, The Magnettes, Orkid, Hanna Larsson & Andrea, Amanda Fondell, Py Bäckman och Mimi Werner. Fler artister tillkommer.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 46 [name] => Putte i Parken [slug] => putte-i-parken [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 47 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 35 [filter] => raw ) )