Nyhet

Rage Against the Machine på väg tillbaka?

Publicerad: 18 maj 2016 av Magnus Olsson

Är en comeback på agendan?

Radiostationen Triple J har plockat upp en nyhet som kommer skapa stora vågor på nätet under dagen. Rage Against the Machine kan vara på väg tillbaka. De senaste åren har det varit total tystnad från RATM, men nu kan möjligen ett första livstecken för det kultförklarade bandet ha dykt upp. Tidigare i år har bland annat Radiohead lanserat ett gäng kryptiska meddelanden, nu ser det ut att vara RATMs tur.

Fan-kontot @RATM delar med sig av en länk till hemsidan prophetsofrage.com som räknar ned till 1 juni följt av hashtaggen #takethepowerback. I Los Angeles har även posters med samma budskap setts. Just Prophets of Rage råkar även vara ett tribute-band till RATM och #takethepowerback är en låt med såväl RATM som Public Enemey. Chuck D, medlem i Public Enemy har också den senaste tiden twittrat en hel del RATM-videos, vilket förhoppningsvis är mer än ett sammanträffande.

Så – har vi ett ambitiöst tribute-band, nytt från Public Enemy eller det vi allra helst hoppas på: ett återförenat Rage Against the Machine? Fortsättning följer.