”Rakt över är Body Talk pt. 2 en svettig klubb, söder om London”

Publicerad: 6 september 2010 av Magnus Olsson

Robyn, Body Talk pt. 2

Konichiwa Records

Betyg: 9 / 10

Body Talk pt. 1 hyllades världen över, och Robyn kan vara den enda artist i världshistorien som spelats flitigt på radiostationer likt Rix FM och samtidigt hyllats av Chicagojätten, Pitchfork. Med ett betyg över 8.0 på den omdiskuterade skalan, premierades hon med titeln ”Best New Music”, och jag ser inte något som skulle kunna hindra detta från att upprepas med uppföljaren Body Talk pt.2 som släpptes idag.

Även denna platta dansar rakt in hjärtat hos såväl hipsters som svennebananer, med nya beats, mer industri och tyngre gäster. Snoop Dogg, Klas Åhlund och Kleerup hör till de som haft ett finger med i spelet. Bara det att den marijuanadoftande gangstern varit med och producerat en låt på nya plattan är riktigt stort. Kanske är det med industrisynthinledningen, som låter mer KraftWerk än något Robyn någonsin tidigare gjort, och Snoop Doggs gästspel i U Should Know Better som hon kommer bli en av de där riktigt stora på andra sidan Atlanten? Möjligheterna finns.

Rakt över är Body Talk pt. 2 en svettig klubb, söder om London. Akustiska Hang With Me har fått en rejäl uppfriskning med elektroniska inslag, men resterande 7 låtar är helt nya. Crimenal Intent och Include Me Out förför vilken publik som helst, men titeln på allas läppar kommer bli, Love Kills.

Robyn blandar synthar och rapp, hon är mer mångsidig än någonsin. Nu visar hon upp en helt ny sida i och med Indestructible, som andas en aning Björk. Ingen kan ha undgått Robyns tolkning av Hyperballad på Polarprisets utdelning, nu har hon sin egen låt full av stråkar och med en melodi som man bara trodde var möjlig på Island.

Kan hon överträffa sig själv en tredje gång ?