Festival

Rock Am Ring

Publicerad: 4 oktober 2010 av Magnus Olsson

Europa har vaknat. Lite i alla fall. Glastonbury utsålt och ett U2 som bara väntar på att offentliggöras som headliner, det är åtminstone vad allt pekar på. Sedan har vi Hellfest som släppte ett gäng band, och nu ryktas det om än fler band till tyska Rock Am Ring. Sedan tidigare har vi nämnt band som Foo Fighters och The Who. Många ifrågasatte spekulationerna kring The Who, men nu när det är klart att rocklegenderna ska släppa ett nytt album, så känns det mer troligt än någonsin.

De senaste namnen som florerar kring den tyska storfestivalen är Kings Of Leon, Hurts och Volbeat. Amerikanska Kings Of Leon är aktuella med ett nytt album, och kommer med största sannolikhet turnera runt i Europa som headliner på de flesta festivaler. Finns väl inget som direkt talar emot att de kommer lira på Rock Am Ring, då festivalen i regel plockar heta namn inom rockgenren. Hurts är Storbitannines senaste hajp, som når lite oväntade höjder, för så fantastisk tycker jag inte debutalbumet är, men visst känner jag Depeche Mode-vibbarna i Better than love. Dock är det inte i närheten av Basildon-gänget. Den danska dynamiten intar Sverige denna vecka, och kommer med största sannolikhet ge sig ut på en omfattande sommarturné, då 2010 bjöd på en aning färre festivalspelningar.

Och jag skulle inte alls bli förvånad om Kings Of Leon lirar i Borlänge i sommar, kommer de till Roskilde, känns det högst troligt. Hurts lirade på Popaganda senast, men kommer till Stockholm om två veckor för en spelning på Debaser Medis i Stockholm. Annars känns det helt klart som att det vore ett band för Arvika. Volbeat lär ju mer eller mindre hamna på någon av våra rockfestivaler, det finns som sagt en uppsjö. Men mitt tips går nog ändå till Sweden Rock eller utmanaren Getaway.

Foto: http://c2.ac-images.myspacecdn.com