Festival

Så god är nya ”langosburgaren”

Publicerad: 25 juni 2015 av Magnus Olsson

En ny festivalklassiker är här. 

Tidigare i år stod det klart att en ny festivalklassiker skulle uppenbara sig på årets Bråvalla – langosburgaren. I likhet med hur den klassiska semlan under februari och mars fick se moderniteter som semmelwrap och semmelburgaren har nu även langosburgaren slagit ned (inte som en bomb ännu, men det finns goda möjligheter att bekanta sig med den här skapelsen vid Sensation-scenen på årets Bråvalla) som en ny innovativ matupplevelse.

Vad är egentligen langosburgare? Det är egentligen en hamburgare i Calzone-förpackning där degen är den ungerska paradrätten. Så till 80 % är det en hamburgare med tillbehör som dressing (denna är slående lik den hamburgarkedjan Max serverar), cheddar och sallad. Finns i tre varianter varav en är vegetarisk.

Smakerna gifter sig väl och den knastriga langosdegen gör sig utmärkt till en hamburgare med tillbehör. Att slå ihop två rätter är dock inte fullt så enkelt som det låter, avsaknaden av crème fraîche till det frasiga langosbrödet gör sig påmint relativt snabbt. Och även om det i stil med Calzone blir en kletig tillställning som kräver servetter är det här festivalmat som många kommer vilja ha den. Extra bra på fyllan då denna ”fettklump” kommer stå på allas önskelista när det vankas fyllekäk.

11657429_10153183634777326_980344668_n