Bananpiren

Säkert! enligt Amy Diamond
Way Out West, 12/8 – 2017

Publicerad: 13 augusti 2017 av Nike Rydberg

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Under lördagskvällen ska vi recensera Säkert!-spelningen på Bananpiren, 45 minuter efter att Lana Del Rey avslutat årets Way Out West i Slottsskogen. I stället fastnar vi på en skyttelbuss mellan pressområdet och Hisingen, där VIP-besökare tävlar om ölbiljetter genom att svara på quizfrågor som “hur många romer dog i andra världskriget”. Uppslukad av lekledarens röda tråd ”FRÅN GYLLENE GRYNING TILL GYLLENE TIDER” kör busschauffören fel, och vi blir till sist avsläppta på Bananpirens mörka baksida. Slutligen hamnar vi i en milslång kö medan Säkert!-spelningen är i full gång.

Vi trycker oss mot kravallstaketet och sjunger med lite i Almunecar medan tonårstjejerna bakom oss suckar “åh, det var ju den här jag ville se”. Vi får höra fragment av Vi kommer att dö samtidigt, varvat med utrop om att “hämta en ordningsvakt, någon har svimmat!”, medan vi stirrar ner i en gammal spya. Vi kommer in, ser människor ha sex bredvid pingismatcher och köper en margherita för 90 kronor. Sen möter vi Amy Diamond.

Hej Amy! Vi sågs på Södra Teatern, på Håkan-efterfesten.

Hej, just det! (Amy borde absolut inte minnas vem jag är, reds. anm.)

Här är vi och Amy Diamond. Kom till Södra Teatern.

A post shared by @festivalrykten on

Vi skulle recensera Säkert!, men kom inte fram i tid. Var du där?

Inte i kväll tyvärr, men vi såg halva Säkert! när hon spelade på Höjden första dagen. Det var jättefint. Det ska hända dig med har jag lyssnat på mycket senaste tiden, men vi missade den live. Hon låter verkligen exakt som på inspelningarna, så himla bra livesång.

Av det du såg av Säkert! – vilket betyg skulle du ge på en tiogradig skala?

Jag skulle absolut ge högsta betyg. Jag tyckte det var supernice.

Vad har du sett annars på festivalen?

Väldigt mycket halva spelningar – Frank Ocean såg vi lite grann, The xxSigrid var det bästa, lyssna på hennes musik om ni inte gjort det! Det är jättekul att de bokat så mycket bra kvinnliga artister, att man får chansen att se så många här.

Vad har varit sämst?

Att jag är så kort. Jag ser ingenting! Mina kompisar ställer sig bredvid mig och bara, gud, är det så här det känns att vara du?

Dungen-scenen hade ju många platåer som man kunde ställa sig på.

Ja, det gillade jag såklart. Dungen var nice. Jag har mest bra saker att säga egentligen, det är första året som jag är här. Vi har haft det jättebra!

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2513 [name] => Amy Diamond [slug] => amy-diamond [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2514 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 1 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 247 [name] => Säkert! [slug] => sakert [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 248 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 41 [filter] => raw ) [2] => WP_Term Object ( [term_id] => 155 [name] => Way Out West [slug] => way-out-west [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 156 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 427 [filter] => raw ) )