Pustervik

Sarah Klang
Göteborg, 17/2 – 2018

Publicerad: 18 februari 2018 av Sofia Rönnkvist

8

På ett utsålt Pustervik är publiken mer än redo för Sarah Klangs releasefest för debutalbumet Love In the Milky Way. Dansgolvet är fyllt till brädden och balkongerna dignar av förväntansfulla besökare. Sarah, som under hösten sjungit rakt in i frusna svenska vinterhjärtan, har bevisligen byggt upp en stadig skara beundrare.

När hon äntrar scenen är det titelspåret som får inleda. Rösten rullar ut i varje skrymsle av lokalen med en styrka och självklarhet som slår som en svallvåg. Den är hennes allra viktigaste instrument och signum, och får håren på armarna att resa sig av glädje. Under Left Me on Fire vaggar hon in publiken i den där självklara känsloblandningen av vemodighet och lycka som hon skapar så väl både i studio och på scen. Sättet hon rör sig på scen känns även det kontrastrikt, för hon är jordnära och lugn samtidigt som mellansnacket är lekfullt och medryckande. ”Välkomna till min hybrisshow!” ropar hon glatt med glimten i ögat inledningsvis, och förtjänar någon en stor dos med hybris just nu så är det väl ändå Sarah Klang.

  • Men uppe på scen märks någon hybris inte riktigt av. De klockrena utförandena av vackra låtar som Demons och Vile visar snarare på passion än högmod. Rent visuellt har Sarah även lyckats med ett koncept som smälter samman med musiken på ett vackert vis. Hennes bakgrund är en pinuppa i cowboyhatt som blinkar i färgglada neonljus, och iklädd en svart strassprydd lång cape rör hon sig naturligt bland blomsterbuketter och sladdar. Det hela har en romantisk laddning som förstärks än mer när hon tar upp sin pojkvän på scen för att tillsammans spela When You Walk. I det gula scenljuset sprider sig deras genuina samspel och värme ut i rummet med samma effekt på allas hjärtan som den där första riktiga vårsolen har.

    I ett kallt februari fungerar Sarah på scenen både som vägvisare för en perfekt vinterdepression och eskapistisk dröm, och abstinensen av hennes röst börjar kicka in så fort hon tar de första tonerna av sista låten Lover. Framträdandet har gjort det lite lättare att möta den kalla verkligheten utanför Pustervik igen, men det är sorgligt att behöva lämna Klangs lilla universum bakom sig för den här gången.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2541 [name] => Sarah Klang [slug] => sarah-klang [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2542 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 18 [filter] => raw ) )