Nyhet

Se bubblegum bass-artisten Sophie framföra nya låtar

Publicerad: 10 september 2014 av Rikard Berg

Se Sophie framföra flera nya låtar från sitt kommande album.

Sophies skruvade UK Bass-låt Bipp satte förra året igång en ny musikscen som kommit att få det etablerade namnet bubblegum bass. Vad det rör sig om förklaras med det ganska bra: tänk Heut’ ist mein Tag i en futuristisk studsig version, där det plastiga stiliserats och dragits upp till max. Eller tänk kanske på Sophies nya singel Lemonade, tänk på sötningsmedel och kolsyra och tänk på dansgolv i stil med Hudson Mohawke.

Just han bjöd för ett par veckor sedan in Sophie till ett DJ-set på ett event på Boiler Room i Los Angeles och en video från den konserten finns nu att streama. För den som varit svältfödd i väntan på mer musik från bubblegum bass-musikens ledande namn så är detta en guldgruva. Ett stort antal nya låtar spelades och det är sannolikt ungefär detta material som kommer att utgöra debutalbumet som förväntas komma senare i år. Bipp saknades från setet, men Lemonade (19:50 i videon) framkallade kanske årets märkligaste allsång.


SOPHIE Ray-Ban X Boiler Room LA DJ Set by brtvofficial

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1168 [name] => SOPHIE [slug] => sophie [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1169 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw ) )