Skaffa vargdräkt, silvertejp och bandare – Hultan nu kör vi

Publicerad: 12 juli 2011 av Magnus Olsson

Det rann glädjetårar ned från många kinder, men media gav dem fingret. Svensk media har i mångt och mycket dömt ut tält och lera, och påstår till och med att det är slutcampat. Verkligheten är något annat. Hultsfred har snickrat ihop en av årets allra bästa line ups, det är ett pussel som jag mer än gärna kommer lägga, och många av pusselbitarna tillhör mina personliga favoriter.

Och nu är det snart dags. Comebacken. Revanschen. Och handen på hjärtat, jag hoppas de ger media en käftsmäll, snålheten med medial uppmärksamhet tar nya höjder. Faktum är att Hultsfred kan skylta med en av landets allra bästa line ups, men den svenska fegheten på grund av förra årets inställda festival vilar likt en förbannelse, trots att de nya ägarna inte har något med förra årets festival att göra. Det är synd, festivalen förtjänar en betydligt större publik än den festivalen kommer få. Men festivalen verkar trots ett antal dissar från media nå ut till publiken och biljettförsäljningen tickar på.

Spelschemat är släppt, och personligen är jag överväldigad. Jag kommer springa från scen till scen, då den ena poppralinen överlåter den andre. Hipsterfavoriter och Pitchfork-hjältar kommer varvas med svenska favoriter och nostalgisk britpop. Fan så fint.

Jag springer runt på festivaler som en galning och hittills har det blivit åtta festivalbesök denna sommaren, men än är jag långt ifrån mätt. Att få se de omtalade och minst sagt hajpade OFWGKTA ännu en gång är bara början på allt jag vill se på Hultsfred. Trots att jag inte är riktigt hemmastadgad bland gangsters och bling-bling, blev jag helt tagen av deras framträdande på Roskilde för ett par veckor sedan. Och du som ska se Odd Future, glöm inte vargdräkten. Det lär bli svettigt, men du kommer inte ångra dig. På Roskilde bjöd det kontroversiella hip-hop-kollektivet upp några killar på scen, gör dem inte besvikna på Hultsfred.  Jag längtar efter att få skrika Wolf Gang, ännu en gång, det kommer du också göra.

Hultan är mer än bara ett fantastiskt program, i år är äntligen Ängen tillbaka. Campingen med stort C. En legend, en plats som borde K-märkas ska äntligen invaderas med öl, silvertejp och tält. Glöm inte bandaren.

Nu kör vi.

Foto: Magnus Olsson