Nyhet

Skandalfestivalen Fyre Festival blir dokumentär

Publicerad: 31 oktober 2017 av Magnus Olsson

Det strandade kaoset har dokumenterats.

Det skrattades friskt åt Fyre Festival – den utannonserade drömmen i Karibien som slutade i kaos. Rapporterna om strandade gäster visade sig bara vara början på en följetång som inkluderat stämningar i miljonklassen och en FBI-utredning.

Mediaplattformen Billboard har valt att göra en dokumentär om haveriet som fortfarande är under utredning, bland annat för bedrägeri. I dokumentären kommer Billboard att dela med sig av ”thousands of emails from Fyre staff that foreshadowed its forthcoming downfall, material from attendees on the ground at the event site, news articles and investigative journalism”. Det betyder att det blir en djupdykning i hur himmelriket omvandlades till helvetet.

De jobbar sida vid sida med produktionsbolaget Cinemart och Mic, den senare av dem var bland de första att dela med sig av interna mail om att ledningen visste om haveriet.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2396 [name] => Fyre Festival [slug] => fyre-festival [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2397 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw ) )