Festival

Slayer till Metaltown och massa nytt till Rockstad:Falun

Publicerad: 14 december 2011 av Magnus Olsson

Hårdrocksfestivalerna rustar upp som om det vore krig, och tidigt i festivalsäsongen bombar man till med stora utländska namn, till skillnad från många genreöverskridande festivaler som just nu håller sig till majoriteten svenska band.

Efter en evig tystnad från Metaltown bombade man loss med Marilyn Manson och Lamb Of God förra veckan. Nu får de sällskap av trash metal-hjältarna Slayer. En tung bokning, ett stort namn och en godkänd publikmagnet. Men en bokning av Slayer känns inte  särskilt exklusivt, Slayer gästar Sverige minst en gång per år. Blir det inte någon festivalspelning, så blir det garanterat en konsert. Faktum är att det har upprepat sig på det viset de senaste fem åren. Men man kan inte undgå deras storhet heller, de är giganter, och som sagt fortfarande oerhört populära.

Rockstad:Falun har den senaste veckan gått loss rejält som om det vore rena julafton. Tidigare under dagen släppte man nederländska Epica och tidigare i veckan har man bjudit på CrashDiet, Panzer Princess och Deals Death. På fredag är det dags för nästa pusselbit!