Live

Spretigt men snyggt, Gromer

Publicerad: 24 mars 2012 av Magnus Olsson

Albin Gromer

Debaser Medis, Stockholm

Betyg: 6/10

Albin Gromer är en talang, inget snack om saken. Precis som debuten Album blir det en aning spretigt för den unge Malmösonen. Det är ljusår mellan vissa av låtarna, och det märks än mer live. Med några paradnummer, publiken på sin sida och och en kraftsamling mot slutet väger det slutligen upp till Gromers fördel. Även om det inte är fullt så övertygande som jag hoppats på. Ett giftigt och en aning mer tajt anspråk hade varit att önska, istället sjunker vi ned.

Att det är många som tror på Gromers framfart är det inget snack om, spelningen rymmer såväl stjärnglans som euforisk publik. Jerre, ena halvan av Mofeta & Jerre, hittar vi på scen, den andra halvan bland publiken, precis som delar av forna Those Dancing Days och Lilla Sällskapet. Och det är en skaplig uppslutning på bortaplan. Debaser Medis är välfyllt, men inte slutsålt. Men han visar stor ödmjukhet, inte minst efter att ha lirat inför 8 personer i Västerås senast, tacksamheten överglänser det mesta.

Här inne hos mig är en blivande klassiker, down-tempo till skånsk falsett faller väl ut. Albin behärskar det mesta, såväl falsett som giftig rap, och responsen som varit sådär från publikens sida på de inledande numren börjar sakta men säkert väckas till liv genom denna melankoliska bubbla. Tillsammans är den självklara höjdpunkten, men det är trots allt synd att han återigen drar ner på tempot och låter oss sjunka ned. En låt som Tillsammans hade faktiskt mått bra av en motsatt behandling. Nu blir beatsen långsammare, och återigen inträder han en melankolisk aura. Med en låt som inledningsvis har samma uppbygnad som Robyns Dancing On My Own finns det inget annat val än att skruva upp volymen, gasa och låta festen urarta. Han borde lära sig av The Vaccines, de är nämligen experter på att lira sina låtar snabbare än originalen i livesammanhang. Det om något skulle få Albin Gromer att bli ett än vassare kort. Nu ger han enbart sken av sin talang.