Nyhet

Svenska Woah Dad! värvar internationella artister

Publicerad: 15 november 2017 av Filip Hiltmann

Har förvärvat rättigheter.

Musikhuset Woah Dad!, hem till artister som Håkan Hellström, Henrik Berggren och The Sounds, expanderar. Göteborgs-Posten rapporterar idag om en affär, där man förvärvat rättigheter från Warner Music – vilket gör att rättigheter tillhörande R&B-stjärnan Estelle, Ziggy Marley, The Rolling Stones Ron Wood och Serj Tankian hamnar hos Göteborgsbolaget.

– Det är ett viktigt steg på en större resa. Vi är ödmjuka, men det är ett bra läge nu för ett musikhus som vårt att satsa internationellt. Vår familj innehåller internationella artister, låtskrivare och producenter av otroligt hög verkshöjd. Dessutom innebär det att våra nya artister får draghjälp av en fantastisk katalog som löpande genererar intäkter som gör att Woah dad! kan satsa ännu hårdare på att utveckla framtiden, säger Joel Borg till Göteborgs-Posten.

Även album med svenska artister som Stina Nordenstam, Dungen, Deportees, Broder Daniel och Bad Cash Quartet förvaltas nu av Woah Dad! Många av dessa har jobbats fram av Klas Lunding och Isse Samie, när det en gång begav sig, och återvänder nu till dessa.