Live

Svettig indierock från Pigeon Detectives

Publicerad: 12 februari 2012 av Magnus Olsson

The Pigeon Detectives, Debaser Medis

Betyg: 7/10

Jag hade nästan gett upp de här indierockbanden från de brittiska öarna som för några år sedan prydde NME och som knappt går att urskilja från varandra. Kanske hade jag räknat ut The Pigeon Detectives på förhand? Den brittiska raka indierocken har trots allt tappat spänst och gnista de senaste åren. Möjligtvis kommer man undan med det, just för att man är från Leeds. Och visst fan påminner det lite om stadens älsklingar Kaiser Chiefs.

Inledningsvis är det en storartad show, och för en stund känner jag mig åter som femton igen. The Pigeon Detectives gör verkligen allt rätt. Deras raka indierock kommer till rätta när de lirar intensivt och vilt som om det inte fanns någon morgondag. Svetten rinner, och på scenen hoppar de både högt och lågt. Precis som publiken. Men framförallt är det publiken som lyrisk. Det är en dedikerad och hängiven publik som omvandlar Debaser Medis till en klassisk klubb som tagen ur London eller Leeds klubbar. Frontmannen stagedivar och passar även bjuda upp en tjej ur publiken.

Likt stadens fotbollslag inleder man urstarkt, men tappar sedan både mark och position. Den glöd vi hittade inledningsvis har bytts ut, och låtarna förlorar både kraft och pondus. Istället hamnar vi i indierockträsket som skulle kunna tillhöra vilket brittiskt band som helst som kan göra en snygg rockposé och ha en kaxig attityd.

Foto: Magnus Olsson