Nyhet

SVT stoppade Silvana Imams t-shirt

Publicerad: 1 maj 2018 av Magnus Olsson

T-shirt med kungahuset fick nobben.

I helgen medverkade Silvana Imam i SVT-programmet Go’kväll – på sociala medier meddelar stjärnan nu att hennes t-shirt stoppades. En t-shirt med kungahuset i fokus föll inte SVT i smaken och Silvana Imam hälsar följande till Nöjesbladet: ”SVT:s argument var att de inte vill ta ställning politiskt, men det är en politisk handling att censurera en t-shirt på tv”.

På nämnda T-shirt som även går att se nedan står det: ”Kungen: ’Strippklubb? Det är ett ganska vitt begrepp’” samt en bild och texten ”Kung Carl Gustaf förnekar i en intervju med TT alla uppgifter om porr- och strippklubbsbesök och kriminella kontakter”.

I ett mejl till Nöjesbladet utvecklar Silvana Imam sina tankar:

Vi bort i ett land som värnar om sin yttrandefrihet, men för vem? Vi pratar så fint om det fria talet, men om du vill kommentera monarkin på svensk tv så blir du censurerad.

SVT ’bad’ mig inte byta t-shirt utan snarare beordrade mig att göra det, annars vägrade de filma mitt medverkande i programmet.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1134 [name] => Silvana Imam [slug] => silvana-imam [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1135 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 84 [filter] => raw ) )