Tack för i år Emmaboda!

Publicerad: 1 augusti 2011 av Magnus Olsson

Emmaboda, kära Emmaboda. Veckan nere i den småländska skogen, var inget annat än fantastisk. Vi kunde inte säga ”Vi hade i alla fall tur med vädret”, regnet var ett faktum och leran väldigt påtaglig. Somliga klarade sig bättre än andra, vissa gav upp i misären, men de allra flesta sket i vilket och hade kanske årets bästa festivalupplevelse – trots att regnboda blev det nya nicknamet.

Aldrig någonsin har det dansats så mycket på en och samma festival, och det är något magiskt att vara del av denna puls. Dj-seten avlöser varandra, precis som regnskurarna, och däremellan pågår campingfester av vildaste slag.

Festivalen är utsåld ännu en gång, och i år är man till och med större än Hultsfred. Men inte fan bryr sig svensk media om lilla Emmaboda. Det är pinsamt att rikstäckande medier som Expressen, Aftonbladet och DN utesluter Emmaboda från sitt festivalprogram, men det påvisar också vilken dålig insikt de har om vad som gäller i festivalsverige. Hultsfredsfestivalen fick mer än 3 sidor per dag i de flesta större rikstäckande medierna, Emmaboda får inte ett skit, trots att Emmaboda går bra mycket bättre ekonomiskt, är större och har en större hajp än nyss nämnda Hultsfred.

Hultsfred är en fantastisk festival och jag hade en fantastisk upplevelse även där, det är inte dem jag vill ge en känga, det är svensk media. För handen på hjärtat, är det inte konstigt att man inte rapporterar från en av Sveriges hetaste festivaler?

Att Storsjöyran pågår samma helg, ska väl inte hindra en reporter eller två för att sig till de småländska skogarna? Bandmässigt ställer man upp med ett buffébord för danssugna, men framförallt är det internationellt så att det skriker om det, något som borde väcka intresse hos större medier.

Jag hade en fantastisk festival, träffade massa entusiastiska besökare, såg grymt många konserter som placerar sig högt upp på årets lista över bästa konserter, och jag hade även möjligheten att träffa många av er läsare.

Min tionde festival för sommaren är ett faktum, och den sista campingfestivalen för denna sommaren. Jag packar ned tältet för denna gång, men plockar fram det snabbast möjligt någon gång i maj.

Tack för en fantastisk festival, vi ses nästa år!