Nyhet

The Radio Dept. släpper nytt album

Publicerad: 27 juli 2016 av Nike Rydberg

Running Out of Love kommer i höst.

The Radio Dept. är knappast kända för att stressa mellan sina album – sex frustrerande långsamma år har gått sedan senaste fullängdaren Clinging to a Scheme. Snart är hur som helst uppföljaren här. Den 21 oktober släpps nya albumet Running Out of Love via Labrador, uppger Gaffa. I ett uttalande från The Radio Dept. beskrivs det som ”ett album om att finnas till i Sverige 2016 och se hur samhällsklimatet hårdnat på så många områden. Politiskt, intellektuellt, moraliskt…”

Under de senaste åren har bandet gjort tydliga politiska ställningstaganden med singlarna Occupied, Death to Fascism och This Repeated Sodomy. Den förstnämnda kommer att återkomma på albumet, tillsammans med spår som Swedish Guns (om svensk vapenhandel) och We Got Game (om ”den stolta polistraditionen att skydda nazister och rasister samtidigt som man använder brutalt våld mot motdemonstranter”). Slutligen beskriver de Running Out of Love som ”en ganska dystopisk skiva” – ironiskt med tanke på vilken sanndröm albumet innebär för oss som ska lyssna.

Se uttalandet, låtlistan och albumomslaget nedan och följ upp med vår lista över alla The Radio Dept.-låtar någonsin (som vi med andra ord lär behöva uppdatera under hösten).

 Vi har precis gjort klart vår fjärde lp Running Out of Love, ett album om att finnas till i Sverige 2016 och se hur samhällsklimatet hårdnat på så många områden. Politiskt, intellektuellt, moraliskt… Ett album om allt som är på väg åt fel håll. Om otåligheten som förvandlas till ilska, hat och till sist uppgivenhet när kärleken till omvärlden och tillvaron börjar sina.

För tredje gången i rad har vi gjort två skivor i stället för en. Efter att ha turnerat av och till, mest till, i drygt två år efter vårt förra album Clinging to a Scheme började vi spela in en skiva som vi senare bestämde oss för att strunta i. Som vissa kanske vet var vi länge intrasslade i en utdragen rättsprocess mot vårt förlag och skivbolag. Vi slutade släppa singlar och eps och ägnade oss i stället åt annat. Vänner, jobb och dagdriveri. Vi förlorade rättegången men nådde till sist en överenskommelse som gjorde att vi kunde och ville koncentrera oss på musiken igen.

Sommaren 2014 började idéerna till Running Out of Love ta form och singeln Death to Fascism, nu för gammal för att ha med på skivan, var först ut. Sen började andra låtar dyka upp. Rättsprocessen avhandlades i Occupied, svensk vapenhandel i Swedish Guns och We Got Game handlar om den stolta polistraditionen att skydda nazister och rasister samtidigt som man använder brutalt våld mot motdemonstranter.

Det blev en ganska dystopisk skiva, vilket framförallt beror på att den skrevs och spelades in i frustration över de reaktionära strömningar som i allt högre grad präglar vår tid.

/ THE RADIO DEPT.

Running Out of Love:
1. Sloboda Narodu
2. Swedish Guns
3. We Got Game
4. Thieves Of State
5. Occupied
6. This Thing Was Bound To Happen
7. Can’t Be Guilty
8. Committed To The Cause
9. Running Out Of Love
10. Teach Me To Forget

600x600xthe_radio_dept_270716.jpg.pagespeed.ic.M5ncmFA2cR

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1083 [name] => The Radio Dept. [slug] => the-radio-dept [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1084 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 32 [filter] => raw ) )