Nyhet

The Radio Dept. spelar live i höst

Publicerad: 31 augusti 2016 av Rikard Berg

Hoppas göra några spelningar i november.

Svenska drömpopbandet The Radio Dept. är äntligen tillbaka med ett nytt album i höst, varifrån vi tidigare i dag fick höra den nya singeln Swedish Guns, som du kan lyssna på nedan. I en intervju med Aftonbladet avslöjar Johan Duncanson att albumet kompletteras med ett gäng spelningar i november, varav vi ännu inte vet varken datum eller platser, så visst är det fortfarande inte den stadigaste informationen. Men då frågan lyder ifall vi får se bandet live i höst, och då kan vi att utgå ifrån att det är Sverige-spelningar som gäller. I så fall blir det första gången de gör en konsert på hemmaplan sedan Way Out West 2011. Sedan dess har de spelat på andra platser runtom i världen, bland annat en kort Asien-turné i somras då de bland annat stannade till i Mongoliet, Hong Kong och Thailand.

Swedish Guns handlar om den svenska vapenhandeln och i intervjun spekulerar Duncanson också bland annat om låten kommer att få någon att ilskna till:

Många på högerkanten är väldigt känsliga och blir lätt upprörda över en massa obegripligheter så det tror jag nog. Om folk kan bli rasande för att det blir en viss julvärd i tv eller för att de har hört en version av nationalsången de inte gillar, så tror jag nog att en låt som denna kan reta upp dem ganska ordentligt. Men vi är ju å andra sidan inte så kända, så frågan är om vår musik ens når fram till töntarna jag tänker på.

Det nya albumet Running Out of Love släpps den 21 oktober.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1083 [name] => The Radio Dept. [slug] => the-radio-dept [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1084 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 32 [filter] => raw ) )