Ny musik

TITTA: Erik Lundin framför tio minuter acapella-rap i SVT

Publicerad: 4 november 2015 av David Winsnes

EP-aktuella Lundin skriver svensk tv-historia.

På fredag släpper Erik Lundin en smått makalös femspårs-EP, den första under det egna namnet efter att tidigare ha figurerat på hiphop-scenen som Eboi under en lång tid. Som uppladdning inför Suedi kan man spela den lika delar tajta och medryckande singeln Annie Lööf – och nu även titta på ett uppträdande i svensk live-tv som inte liknar någonting annat.

I morse besökte nämligen Lundin Gomorron Sverige och framförde en tio minuter lång acapella-rap. Kika från cirka 03:15:00 här. Efter drygt 03:20:10 vävar han in spåret Västerort från Suedi, som är alstrets mer tillbakadragna stund vilket gör att den funkar lika bra i acapella-version, men i övrigt är det nytt material som inte kommer att släppas i övrigt.

”Aldrig förut har det hänt att någon har gråtit till en rap i alla fall…”, säger en av programledarna med tårar i ögonen till Per Sinding-Larsen efteråt, ett helt absurt uttalande förstås, men det ger kanske en hint om att Lundins berättande historier kan nå långt utanför den innersta målgruppen. Missa inte Suedi när den finns ute senare i veckan – en skakande men fantastiskt skicklig skildring av att från första sekund i livet känna sig alienerad från samhället i stort.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1183 [name] => Erik Lundin [slug] => erik-lundin [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1184 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 51 [filter] => raw ) )