Torture Division – Through The Eyes of A Dead

Publicerad: 3 april 2011 av Nicklas Gunnarsson

Through The Eyes Of A Dead, Torture Division

Betyg: 8/10

Och ännu en gång har de gjort det igen. Örebroarna Torture Division har nu släppt deras demon Through The Eyes of A Dead på deras hemsida efter några långa veckors väntande.

Och jag tror inte att många är besvikna. Inte jag i alla fall, mer förvånad att man inte sålt den som en vanlig skiva, med tanke på hur bra det hade sålt om man inte släppt den gratis. Kommande klassiker som explosiva titelspåret (som förövrigt aldrig kommer att lämna min träningsspellista på iPoden) och ett ännu argare TD än någonsin i Clark the Monarch. Och ärlig talat hittar jag inte mycket fel. Det är fortfarande lika tungt och aggressivt, men ändå har man lyckats klämma in dimension i det hela som fattades förut. Det är överhuvudtaget grymt mycket bättre producerat.

Man har fått in någonting för alla. Från den hänsynslösa blast beaten i Vampire Empire till ännu en härlig låt på svenska. Till plattan har man även släppt en brilliant cover på Mastodons Iron Tusk. Det enda är kommersiellt det här inte riktigt håller. Skall man vara glad för att man får musiken gratis, eller ledsen för att de hade kunnat bli ännu större?

Det är hursomhelst dags för festivalerna att boka det här arga gänget som vuxit enormt mycket sen senast.