Arenan at Holiday Club

Tove Styrke
Åre Sessions, 28/4 – 2018

Publicerad: 30 april 2018 av Sofia Rönnkvist

7

När after skin tagit slut i backen på den sista dagen av Åre Sessions, så är det Tove Styrke som plockar upp stafettpinnen med målet att föra festen vidare in i natten. Hon står insvept i en ljusshow som främst går i mjuka, pastelliga nyanser redo att starta upp dansgolvet som knappt fått vila igen. Hon inleder med låten Borderline som sätter publiken i en lätt reggae-andandes gungning medan Tove sveper omkring på scen. Det är en mjukstart för människorna här som tidigare på dagen frenetiskt studsat till Rebecca & Fiona iklädda pjäxor och hjälmar, och det är ett välkommet tempo att starta spelningen med.

Känslan av att vara på en after ski kommer dock snabbt tillbaka när tempot trappas upp. Toves samarbete med VAX i form av låten Endless pumpar ut adrenalin i varje vrå av rummet, och den näst senaste singeln Changed My Mind fortsätter i samma stil. Det märks att utlösningen detta inneburit har tagit tillfälligt på Toves energi. Hon pustar ut efter att ha befunnit sig precis överallt på scenen i en minst sagt intensiv koreografi, och på sin charmiga norrländska tackar hon publiken och berättar att nästa låt inte är hennes egen. Samtidigt går tonerna till hennes snygga Lorde-cover liability (demo) igång i högtalarna som levereras lika sömlöst som på den inspelade versionen.

Tove Styrkes popmusik har definitivt gjort en resa på de strax under tio år hon haft i rampljuset. Lite äldre låtar som Say My Name och Number One känns som klassiker när de spelas under kvällen, och hennes senaste singlar som On the Low osar kreativitet och dansant glädje. Under spelningen på Åre Sessions har hon dock en publik som är något sliten, men hon ger sitt allt för att få även de tröttaste fötterna att dansa. Popdrottningen Tove verkar helt enkelt inte ha något stopp.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 109 [name] => Tove Styrke [slug] => tove-styrke [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 110 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 12 [filter] => raw ) )