Intervju

Tre snabba med Den bästa sommaren

Publicerad: 22 juni 2018 av redaktionen

Inga midsommarplaner? Den bästa sommaren löser det.

Om bara ett par timmar öppnar portarna för intima festivalen Den bästa sommaren som arrangeras på Skå Festplats utan för Stockholm. Under våren har de gjort klart med bland annat ständigt aktuella Slowgold, bombastiska Hey Elbow och redaktionsfavoriten i Alice Boman. Vi fick tag i medgrundaren och arrangören Erik Glaad när han lyckades han lyckades slita sig från de sista förberedelserna för att ställa ett par frågor.

Vad kan vi förvänta oss av Den bästa sommaren?

– Den bästa sommaren innebär alltid att ett gäng överjordiskt gulliga människor samlas i Stockholms finaste folkpark – Skå Festplats för att festa tillsammans, det kan inte bli annat än fint och bra.

Är det något du är extra nöjd med inför festivalen?

– Dansbanan är nyrenoverad och line-upen är otroligt bra. Vi är så malliga och nöjda över vår lineup så det är inte klokt. I övrigt tycker jag det är så jävla roligt att vi, som liten ideell förening, gör det här tillsammans och att så många vill komma och besöka oss. Vi har aldrig sålt såhär många förköpsbiljetter förut och det värmer såklart extra.

Har du några tankar kring lineupen i år?

– Jag har tänkt så mycket kring lineupen så jag vet inte var jag ska börja. Vi har med varsam hand skulpterat detta årets festival till det konstverk vi nu imorgon tillsammans ska förädla och uppleva. Nej, jag väljer att inte kommentera lineupen, den är så stark att den talar för sig själv!

Den bästa sommaren äger rum på Skå Festplats strax utanför Stockholm, i dag under midsommarafton samt under midsommardagen. Mer info och biljetter hittar ni på Facebook-eventet.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2400 [name] => Den bästa sommaren [slug] => den-basta-sommaren [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2401 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 8 [filter] => raw ) )