Nyhet

Union Carbide Productions återförenas

Publicerad: 8 mars 2018 av Magnus Olsson

Ebbots mytomspunna rockband är tillbaka.

Back from the dead. Union Carbide Productions, Ebbot Lundbergs mytomspunna rockband återuppstår för två exklusiva spelningar i sommar. Det klassiska Göteborgsbandet var med och la grunden för den musikscen som senare kommit att prägla Göteborg och många av dess band. Efter fyra album och en kaotisk karriär splittrades de 1993 för att senare återförenas på Hultsfredsfestivalen 2003 för en spelning som fått klassikerstatus.

Nu är bandet tillbaka för ett tillfälligt återbesök i samtiden, lagom till 25-årsdagen av deras splittring samt 30-årsditot för deras första USA-besök 1988. Vid två tillfällen i sommar kommer publiken bjudas på en temporär urladdning från Union Carbide Productions som intar både Gröna Lund och Liseberg.

– Det kommer att handla om det vi gjorde på 80-talet, dvs de två första plattorna, plus att vi kommer, som ett litet 30-årsjubileum, att offentligt släppa livespelningen vi gjorde på CBGB i New York 1988 på vinyl och kanske även en ny singel, säger Ebbot Lundberg via ett pressmeddelande.

24 augusti –  Göteborg, Liseberg
6 september – Stockholm, Gröna Lund

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1750 [name] => Union Carbide Productions [slug] => union-carbide-productions [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1751 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )