Nyhet

Union Carbide Productions återförenas

Publicerad: 15 november 2016 av Filip Hiltmann

Står på scen tillsammans igen.

Union Carbide Productions var garagebandet som till slut mynnade ut i att bli The Soundtrack of Our Lives. Frontade av en ung Ebbot var bandet kända för sina vilda liveframträdanden, och lyckades under sina få aktiva år bli ett kultband. Nu ser det helt plötsligt ut som att bandet har vaknat till liv igen. I en Facebookpost bekräftar den spanska festivalen Azkena att bandet kommer att spela, en post som bandet sedan själva har delat. Vilka som är med på återföreningen eller om det kommer mer än så här återstår att se. Men det vore ytterst otroligt att bandet enbart skulle göra en spelning i Spanien om de nu ändå lägger ner kraft på att återförenas.

Union Carbide Productions har oss veterligen inte spelat tillsammans sedan Hultsfred 2003. Senaste plattan, Steve Albini-producerade Swing, kom 1993.

Nu återstår det att se vad det här mynnar ut i, men en spelning i Spanien är alltså bekräftad under relativt mystiska omständigheter. Azkena går av stapeln 23/24 juni i Vitoria i Baskien.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1750 [name] => Union Carbide Productions [slug] => union-carbide-productions [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1751 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )