Festival

Vad händer, Dans Dakar?

Publicerad: 9 augusti 2015 av Magnus Olsson

UPPDATERAT: Dans Dakar är inställt. Köpta biljetter gäller till Docklands som kommer presentera fler artister. Festivalen jobbar även på att betala tillbaka pengar i så stor utsträckning som möjligt.

Ryktas om att Dans Dakar ställer in.

Den elektroniska festivalen Dans Dakar ska gå av stapeln 21-22 augusti, alltså om 12 dagar, men det finns skäl att fråga om det ens blir någon festival i år. Den senaste veckan har otaliga uppgifter från flera olika aktörer inom musikbranschen lämnat uppgifter som menar att det inte blir någon festival i år. Enligt våra uppgiftslämnare har festivalen inte betalat gagerna till åtminstone sina svenska artister, detta ska i regel göras en månad innan festivalen äger rum och i fredags kunde ingen bekräfta att gagerna betalats.

Det stannar dock inte där, många har försökt komma i kontakt med festivalen, likaså vi, vilket visat sig vara nästintill omöjligt. Och mycket till livstecken finns ej heller på deras sociala medier som de tidigare i år har använt flitigt. Det är anmärkningsvärt att den senaste uppdateringen är från 29 juli, när det i den här tidsperioden borde dyka upp uppdateringar regelbundet med såväl praktisk information som peppande inlägg. Jämför man med andra festivaler, kan man exempelvis se hur Way Out West uppdaterar dagligen.

Årets upplaga har även ett samarbete med legendariska klubben Docklands som uppstår under festivalen. 29 juli uppmärksammades det första bandsläppet till Docklands samarbete med Dans Dakar, men det senaste släppet har enbart presenterats hos Docklands – alltså inte av Dans Dakar själva. Och Dans Dakar nämns inte heller i den medföljande pressreleasen. Anmärkningsvärt är också att Docklands går ut med att man inte behöver köpa biljetter till Dans Dakar utan att det räcker med biljetter till Docklands.

”NU kan du köpa din separata biljett till Docklands utan att behöva köpa till festivalen. Se till att säkra din plats!”

Med det sagt, vi anar inte bara ugglor i mossen, det är antagligen bara en tidsfråga innan festivalen tvingas gå ut officiellt med någon information. Men i dagsläget fortsätter festivalen att sälja biljetter. Nya uppgifter menar att Docklands kommer bli av och att ett gäng artister kommer följa med dit istället.