Nyhet

Veronica Maggio avslöjar detaljer om nya albumet

Publicerad: 5 juni 2019 av Jonathan Bonn

Sjätte albumet kommer snart.

Veronica Maggio är som bekant på gång med en ny fullängdare. Tidigare i år har hon släppt singlarna Kurt Cobain och Tillfälligheter från det som kommer att bli hennes sjätte album. Nu har hon avslöjat fler detaljer om det kommande släppet i en intervju med Expressen – albumet Fiender är tråkigt kommer att släppas i två delar, och den första landar redan 14 juni. Den andra delen följer i september.

Albumet är inspelat tillsammans med Simon Hassle och Agrin Rahmani, och skrivet i samarbete med Jocke Berg. Maggio förklarar även varför hon valt att släppa albumet i två delar:

Jag har ju släppt fullängdsalbum hela tiden och egentligen kände jag först att jag ville göra det den här gången också. Men musikklimatet har förändrats lite, folk tar liksom inte in en hel skiva. Om man vill att låtarna ska bli lyssnade på är det nästan bättre att släppa dem i sjok. På ett sätt gör det lite ont i mitt hjärta för man får inte det här sammanhanget. Men jag fick tänka att jag gjorde en A- och B-sida på en vinyl i stället, då kändes det plötsligt bra igen. Jag gillar också att de kommer under två årstider, sommaren och hösten.

I går gjorde Veronica Maggio den första av sina tre spelningar på Gröna Lund – i dag och i morgon är det dags igen.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 129 [name] => Veronica Maggio [slug] => veronica-maggio [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 130 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 82 [filter] => raw ) )