Intervju

Vi snackade med besökarna

Publicerad: 23 maj 2011 av Frida Ericsson

Det var ont om tid och tight schema under större delen av festivalen, men under en kort paus på campingen träffade vi på Susanna Nordenhem när hon satt och avnjöt en choritzotallrik, och bad henne att sammanfatta sin upplevelse av knarrholmen:

– Det är väldigt lugnt på ett bra sätt, det är verkligen ingen hetsfestival som att vara på Hultsfred. Det är väldigt mysigt, och väldigt vackert, en idyll eftersom man sitter i skärgården. Exempelvis idag känner man inte att ”oj nu ska man någonstans” för sånt spelar ingen roll här, man kan sitta nere vid vattnet och dricka ett glas vin. Det låter kanske väldigt klyschigt med så är det. Jag älskar att man knappt känner igen banden, jag känner till tre band eller någonting, vi gled förbi Benjamin Folke Thomas idag och och jag hade aldrig hört det innan och det var bara ”oj vad bra det är!”. Det är nog den bästa spelningen hitills.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan Emmaboda och Knarrholmen?

– De är lika men det är lite mindre modevisning här, för Emmaboda tycker jag har blivit helt galet. Jag har varit där sedan jag var 16 år, och när jag började gå dit var det inte som det är nu. När jag var där så var det alla typer av människor och nu är det: herregud! man vill typ vara skabbig för det är så flashigt. Visst är det lite så här med, här är det mer äldre människor, det är inte 16-åringar och därför är det lite mer avslappnat tycker jag.

Maksim sprang på funktionärerna Edvin Rosqvist och Felix Knapp som hade svårigheter att fastna på bild.

Hej, vad för er hit?

F: Jag tar snart studenten så det är roligt att komma ut och jobba lite, göra något annat!

E: Jag jobbar också och ville mest komma hit för att det verkar vara en mysig festival helt enkelt. Det är kul.

Men är det inte tjugoårsgräns här?

F: Jo, på besökare men inte om man ska jobba!

Vad har ni fått göra?

E: Vi har fått stå i barerna vid scenerna och sälja alkohol samt hjälpa till att bära lite.

Går det åt mycket alkohol?

F: Ja, väldigt mycket faktiskt! Men inte ett endaste ciderfat…

Ska ni se något speciellt band?

E: Nja, vi är mest här för att vi tycker det är skönt att komma iväg från stan lite. Vi lyssnar runt lite på allt möjligt när vi får tid över, men inget särskilt som lockar ursprungligen.

Och vad tycker ni om konceptet: popmusik + festival + ö?

F: Jävligt kul idé att vara på en go liten ö. Det är mysigt och trevligt och alla verkar vara så avslappnade!