Nyhet

Vi söker nya skribenter

Publicerad: 30 januari 2019 av redaktionen

Bli en del av Festivalrykten.

I hela nio års tid har vi drivit den här sidan, som under tiden gått från en enmansblogg till att bli en av Sveriges största musikportaler. Vi täcker allt från de smalaste indieakterna du hittar i en trång källare till de största namnen som spelar inför tiotusentals människor på Roskilde.

Nu planerar vi att utöka vår redaktion med ytterligare några skribenter – vi vill helt enkelt bli större och bättre och behöver din hjälp. Vi söker efter dig som är vaken hela nätterna och letar efter ny musik, som vill gå på så många konserter du bara kan, och som helst tillbringar din sommar med att ränna runt på festivaler. Kort och gott: du älskar musik precis lika mycket som vi gör. Du är även skicklig på att uttrycka dig i skrift och vill skriva flera texter i månaden: recensioner, intervjuer, reportage, listor, guider, och så vidare.

Skicka ett mejl till ansokan@festivalrykten.se där du inkluderar:

1. En kort beskrivning om dig själv och vad du lyssnar på.

2. Vad du vill bidra med på Festivalrykten och hur ofta du vill skriva (till exempel: saknar du något på vår sida som du skulle vilja se?).

3. Ett arbetsprov i form av en musikrelaterad text på minst 400 ord. Förslagsvis kan det vara en albumrecension, en liverecension, ett reportage eller en intervju. Det spelar ingen roll om texten är nyskriven eller redan har publicerats någon annanstans.

Precis som för resten av redaktionen rör det sig huvudsakligen om ideellt arbete, även om vi givetvis löser ackreditering till konserter, festivaler och andra musikrelaterade evenemang.

Deadline för att söka är söndagen den 17 februari.